PEPET, UN PIONER DEL TENIS.

 

PEPET, UN PIONER DEL TENIS


 Eren les 7.30 del matí d’un diumenge qualsevol d’octubre i com és costum dels Matiners, dia de partit. Ja de camí cap al club, sona el mòbil i apareix el següent missatge:“Chicos buenos dias, esta mañana nos ha dejado el mítico Panatta, ha fallecido a las tres de la madrugada”. El remitent era Pablo Moscardó. Panatta és un dels malnoms que se li han atribuït a Pepe Moscardó pel nom del tenista italià dels anys setanta i la professió del nostre amic, forner; res a veure amb el paregut físic entre els dos.

Pepe ha sigut un dels pioners en la pràctica i difusió del tenis a Xàtiva. Des de fa més de cinquanta anys ha jugat tan individual com dobles a un bon nivell, fins que la salut ha anat minvant la seua presència en les pistes, arribant al punt d’ aparéixer pel club només a l’hora d’esmorzar i fer-se el tallat de rigor, possiblement, un dels principals aliments de la seua dieta quotidiana i conversar amb tots i contra tots, sobretot de tenis. Mai una mala cara, aguantava les crítiques com ningú, sense cap ressentiment i si es tractava d’un repte, molt habitual en èpoques passades ho acceptava en les condicions més adverses per a ell i fins i tot algunes les guanyava. Parlant de reptes mai oblidaré les partides que féiem ell i el seu fill Pablo contra l’altre fill, Ricardo i jo mateix, allò era un espectacle tant en la pista com en la prèvia, amb les travesses, o el post partit al bar comentant tant el resultat del partit com el guanyador de la travessa. La resolució era que tots signàvem una de les pilotes utilitzades i li la regalàvem a Fina, mare de Ricardo i Pablo i dona de Pepe, i fins a l’altra. Possiblement, l’últim desafiament tenístic es duguera a cap en el Nadal de 2016 al si dels Matiners amb Rafa Antón i del qual tenim documentació gràfica abundant, ací tenim l’àlbum.

La professió de forner li venia de família i ben jove es va fer càrrec del forn dels “Toldets”; un treball que per a qualsevol altre  seria incompatible amb la pràctica de l’esport al nivell que ell el practicava, dormint molt poc o no res i a deshores i jugant tres o quatre vegades la setmana i fins i tot empalmant una partida rere l’altra. Mai rebies un no per a jugar, a canvi havies d’anar al forn a recollir-lo i normalment estava pegant la becadeta de rigor, ràpidament es rentava la cara agafava la bossa i cap al club. A la seua” jefa “ no li feia massa gràcia, perquè podia passar dues nits sense dormir i jugant tots els dies, a més d’una alimentació molt lleugera i frugal. Era de ferro colat i ho aguantava tot.

Si cadascú dels Matiners ens posem a contar anècdotes de Pepet, altre diminutiu pel què era conegut el nostre amic, no acabaríem mai i totes diferents i simpàtiques: campionats socials, formant part de l’equip del Club de Camp, 24 hores, fins a la participació mitjançant la“wild card” que li va proporcionar el club per participar en la prèvia de L’Orysol i jugar contra un dels germans Clavet, el resum de l’encontre contat pel mateix Panatta és digne d’escriure un article en exclusiva.

En definitiva en aquest post hem tractat de glossar la personalitat i les vivències que hem compartit més de cinquanta anys de les nostres vides. Tant en moments d’alegria com de tristor, sempre ha estat a prop. Ha sigut un amic molt especial. Descansa en Pau, Pepe.

Completem la galeria fotogràfica amb:

PEPET, UN PIONER DEL TENIS

ROSQUI & ROSQUI

Comments

amarilla said…
Beni, la veritat es que tot lo que dius en el comentari es aixina, era una bona persona, un bon amic i com de la familia, descanse en pau el amic, Pepet,Panatta i com tú li díes "rosquilleta". enhorobono per la teua reseña.saludos.