CONFINAMENT VI. JUANO


JOHNNY

A principis de la dècada dels seixanta a la plaça del Cid de Xàtiva en un local que havia sigut “Casino Republicà,” albergava a l'Auxilio Social, la OJE i en la planta baixa dues unitats escolars; una per a xiquets xicotets i altra de primària on es preparava per a anar a l’institut o obtindre el certificat per accedir al món del treball; doncs bé, en eixa classe dirigida pel polifacètic mestre Eugenio Vila van coincidir tres xiquets que rondaven els deu anys, per damunt o per davall; seixanta anys després el local és l’Arxiu Municipal i eixos mateixos xiquets hui son part dels Matiners; un era el protagonista de l’últim post, Richard; altre l’editor d’aquest blog i l’altre el protagonista absolut d’aquestes lletres, parlem evidentment de Johnny o com és conegut de tota la vida, JUANO.

Hem comentat en posts anteriors que aquesta etapa de confinament ens ha tret a flotació molts records del passat que gustosament hem compartit amb companys i amics. Un ha sigut recurrent... La versatilitat i habilitat de molts companys en la pràctica d'altres esports que no foren el tenis, especialment el futbol, però tots de manera amateur i de hobby, mai ningú dels que ens havíem fet ressò era professional.


L’altre dia, entre els milers de WhatsApp que ens arriben va aparéixer una foto del Levante Ud de l’any 1972 on es pot veure perfectament al nostre company Juano en l’equip titular que eixa temporada va pujar a segona divisió des del grup III de la tercera divisió, és a dir, abans de tenista d’alta qualitat, va ser un “killler” de l’àrea, format a l’Olímpic i desenvolupat en el Levante i altres equips com l’Ontinyent; finalitzant la seua carrera futbolística professional altra vegada a l’Olímpic. El Johnny futbolista es mereix un ampli tractament en aquest blog, esperem que prompte puguem elaborar “l’expedient” futbolístic del company amb fotos i anècdotes de l’època. A mode de calfament i donat que quasi tots els matiners tenim afició pel futbol i concretament pel Olimpic, mireu “l’expedient” de tres ex-jugadors de l’Olimpic,  amics i companys nostres, almenys un d’ells en més d’una ocasió ha sigut Matiner....Saoro Verger, Juan Navarro i el XatoAragón.

Ací us deixe la foto abans esmentada i la breu explicació anònima de la situació de la plantilla en eixa temporada.





"Este equipo del Levante se enfrentó al Villarreal, el 31 de diciembre de 1972, en partido de Tercera División, con victoria (3-1), y goles de Juano, 2 y Martínez. José Juncosa alineó a Mut; Ripoll, Calpe, Rodri; Miñes, Martínez; Terol, Litri, Juano, Portalés y Ferrer Díaz. Al término de aquella temporada, el equipo granota logró ascender a Segunda División.
Completaban la plantilla azulgrana en aquella histórica temporada, Galán, Lapiedra, Tatono, Segura, Más, Ormaza, Martínez, Parera o Benavent."

La foto de l'equip pasa al nostre arxiu de "El partit"

Comments