JUANO IV


JUANO





L’any huitanta-un, ja duia algun curs compartint estudis a la facultat d’econòmiques i jugant en el primer equip de l’Olímpic, gràcies al fet que l’horari partit de la facultat em deixava entrenar a la vesprada, també aprofitat per aquells companys que treballaven, pogueren compatibilitzar el treball i jugar a futbol en tercera divisió.

L’equip estava compost per jugadors joves formats a les categories inferiors del club i dos puntals veterans: Cristòbal i el nostre amic i company JUANO, a qui a partir d’ara li dedicarem quatre ratlles.

Tant dins del camp com al vestidor el seu comportament era exemplar per als joves que començàvem, sempre aconsellant-nos i animant-nos per tal de millorar el nostre rendiment en el camp i fora d’ell, de fet com s’ha comentat abans la situació econòmica del club no era el boiant que calia esperar, i per tant els pagaments de les mensualitats es retardava, Juano sempre al capdavant de les reivindicacions i drets dels jugadors, qüestió no massa ben vista per la directiva, però ell fidel als seus companys continuava fins que la directiva complira amb la totalitat de jugadors i no soles amb els veterans, com era el cas; una curiositat, el compliment amb ells no solia ser en efectiu, era en “passes” i clar el que treballava i els venia cobrava i el que no, tenia carnets per a regalar.

En el camp no solia jugar de davanter, és a dir de 9 pur; jugava al mig del camp d’organitzador i amb la seua experiència i classe anava sobrat repartint joc i sempre mostrant la solidaritat amb el company i oferint-se a canalitzar el joc de la millor manera possible.

La meua trajectòria a la fi de la temporada i després de passar pel quiròfan es va allunar de l’Olímpic, soles va ser un any, altra vegada a casa i tornant a compartir vestidor amb Juano, i aquesta vegada si va ser la definitiva per diverses raons, tots dos vam abandonar el futbol de competició, un ja veterà i en el meu cas la incorporació a un lloc de treball que absorbia la jornada completa i que quedava clar que era el meu futur i Juano al seu treball de comercial que fins eixe moment compartia.

Qui anava a dir-nos que trenta-cinc anys després estaríem compartint vestidor,
en aquest cas amb raqueta a la mà i en les activitats dels Matiners. Continua essent un lluitador i guanyador, a pesar dels anys, de les pròtesis i del pes.


Només em queda mostrar l’agraïment per les lliçons que ens has donat de germà major i de company; moltes gràcies, amic.


VICENT VIDAL
.











Comments